Protunacionalistička kampanja

Kampanja:


Naš neprijatelj nije susjed iz zgrade ili kvarta ili kolega s posla koji se od nas razlikuje na regionalnoj, nacionalnoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi, naš neprijatelj je onaj koji nas ponižava zbog svoje pozicije moći, šef, političar, lokalni tajkun, gradska ili državna vlast. Pravi neprijatelj može utjecati na isplatu ili visinu plaće, uvjete na radnome mjestu, na naše zdravlje, mogućnost školovanja djece, male ili nikakve godišnje odmore, isplatu stana kao da je od suhog zlata, na male i bijedne mirovine, iracionalnu, parazitsku i nepotrebnu birokraciju, na socijalna rezanja i štetne zakone, to je pravi neprijatelj, to je naš klasni neprijatelj.


 

Tekstovi:

 

 

Materijali u sklopu kampanje:

 • Knjižice (print -> booklet):
 1. Zašto su anarhisti protiv nacionalizma? (Anarchist FAQ) (.pdf)
 2. Protiv nacionalizma u Hrvatskoj (MASA, Rijeka) (.pdf) (novo)

 

 • Audio-video uratci:
 1. Uloga masmedija u širenju razdora među narodima (novo)

 

 • Grafike:
 1. Internacionalna solidarnost
 2. Generacija koja je preživjela rat
 3. Rat je svađa dvojice lopova koji su kukavice
 4. Ne u mom gradu
 5. Anarhisti protiv nacionalizma
 6. Ispod suknje nacije interesi privilegiranih manjina
 7. Odabrane točke na planeti
 8. Protunacionalistička kampanja
 9. Uvijek možeš reći ne
 10. Internacionalno izrabljivanje
 11. Slijedi svog vođu!
 12. Heimlichov zahvat za fašiste
 13. Možeš voljeti svoju zemlju, bez da voliš svoju Vladu

 

 


Moderni nacionalizam, koji je pronašao svoju najizraženiju manifestaciju u talijanskome fašizmu i njemačkome nacional-socijalizmu, smrtni je neprijatelj svake slobodne misli. Rasizmu je udahnut život u obliku „znanstvene discipline“, a za „inferiornije rase“, narode i grupe postoje samo dva izlaza: istrebljenje ili robovanje. Ovakvoj totalitarnoj tendenciji suprotstavljamo se kao anarhisti, stoga ultra-nacionalističke, neofašističke i neonacističke grupe, koje uvijek imaju potporu vlasti, doživljavamo agentima provokatorima koji na radnim mjestima i u zajednicama unose raskol i provociraju sukob. Uništiti ovakvu totalitarnu tendenciju na anarhistički način, znači suprotstaviti joj se do uništenja na radnim mjestima i u zajednicama, odozdo.


 

 

Za one koji žele znati više:

 

Preporuke filma:

 

Vezani članci iz medija:

 

Vezano djelovanje srodnih organizacija/inicijativa/grupa:

 


Ne smijemo zaboraviti kako uvijek imamo posla s organiziranom sebičnošću privilegiranih manjina koje se kriju ispod suknje nacije, kriju se iza lakovjernih masa. Govorimo o nacionalnom interesu, nacionalnom kapitalu, područjima nacionalnog interesa, nacionalnoj časti i nacionalnom duhu; ali zaboravljamo da su iza ovoga skriveni sebični interesi političara koji obožavaju moć i interesi biznismena koji obožavaju novac, za koje je nacija prigodan paravan za skrivanje svoje osobne pohlepe i planova za osvajanje političke moći, daleko od očiju svijeta.


 

Iz medija o kampanji:

 


 

Kontakt:

 • Kontakt telefon: (+ 385) 92 / 249-9249
 • E-mail adresa: rijeka[at]masa-hr.org

 

Slobodno umnožavanje, distribucija i korištenje su dozvoljeni.