Podrška Radničkom portalu!

Pridružujemo se podršci Radničkom portalu kojeg tuži žuti sindikat u Koka PPDIV!
 
Sindikat radnika Koke PPDIV, predsjednik PPDIV-a, glavni povjerenik za Koku i regionalni povjerenik pokrenuli su četri tužbe protiv Radničkog portala koji je ukazao na njihovu inertnost i nesposobnost pomaganja radnicima. 
 
Na temelju članka napisanog na Radničkom portalu u studenome 2018., sindikat PPDIV pokušava ugušiti svaku kritiku realnoga stanja i pokušaja stvaranja boljeg, borbenijeg i solidarnijeg radničkog pokreta pod izlikom povrede časti, ugleda i dostojanstva. Ovaj pokušaj stavljanja u poziciju žrtve jasno prokazuje njihov stav prema revolucionarnoj sindikalnoj tradiciji koju su spremni odbaciti u korist vlastitog interesa.

Mreža anarhosindikalista i anarhosindikalistkinja (MASA) osuđuje ovaj potez kao krajnje oportunistički. Žuti sindikalizam se još jednom pokazao kao krvnik radničke klase koji koristi birokratske mehanizme kako bi održao ugled spasitelja. Ovim putem želimo jasno ukazati na stvarnost današnjih sindikata, klasni kolaboracionizam i gušenje revolucionarne radničke prakse!

Izražavamo solidarnost Radničkom Portalu te vjerujemo da će iz ovog napada izaći još jači.

Pozivamo i ostale da podrže Radnički portal u ovoj borbi i da za više informacije pročitaju:
https://www.radnicki.org/zuti-sindikat-ppdiv-tuzi-radnicki-portal/ 
https://www.radnicki.org/demanti-na-tekst-izrabljivanje-radnika-koke/

"Za borbeni sindikalizam!" 

Solidarno,
MASA