Letak: BOJKOT KINA BROADWAY!

* * *

»BROADWAY KINA« PONOVNO IZIGRAVAJU SVOJE ZAPOSLENIKE!

Prije točno godinu dana intervenirali smo u slučaju bivšeg zaposlenika Broadway kina, zbog plaće koja mu je kasnila više od mjesec dana. Nakon izlaska u medije i akcije pritiska na upravu kina, bespogovorno mu je isplaćena čitava plaća.

Da se radilo o pravilu a ne iznimki, potvrđuje 12 splitskih studenata koji na svoje plaće čekaju više od 3 mjeseca, kao i 3 bivša radnika (od toga dvoje studenata) iz Zagreba koji svoje zaostale plaće čekaju više od godinu dana! Ponižavajuća anti-radnička praksa je sasvim uobičajena - žrtve su upravo studenti koji nemaju adekvatnu sindikalnu zaštitu – dok su krvnici već dobro uhodana uprava Broadway kina, koja svu svoju krivnju uporno pokušava svaliti na Studentski centar.
Kada čujemo za ovakve slučajeve, pogotovo kada znamo da studenti svojim radom pokušavaju platiti ionako (pre)skupe studije, pomoći roditeljima u dijeljenju troškova života i na kraju krajeva platiti ljetovanje i zasluženi odmor, dok vlasnici tvrtke pune privatne račune i financiraju svoj luksuzni životni stil od zarade kina, osjećaj gnjeva ispuni nas velikom brzinom i iskreno se nadamo da u tome nismo jedini.

PLAĆE MORAJU BITI PRVE NA LISTI OBAVEZA POSLODAVACA!

Ovom akcijom još jednom skrećemo pozornost javnosti na problem kojem se očito ne nazire kraj, te pozivamo sve vas koji posjećujete kino Broadway da ga bojkotirate dok god uprava kina do zadnje lipe ne isplati sva svoja dugovanja! Obavijestite o tome svoje obitelji, susjede, prijatelje i kolege.
Tražimo od tvrtke Issa audiovizualna zabava d.o.o. da ili promijeni svoju bezobraznu anti-radničku praksu ili prepusti multipleks nekom drugom.
Uvjereni smo da solidarnošću i uzajamnom pomoću možemo jedni drugima uvelike olakšati život, stoga vas pozivamo da u ovome prepoznate model borbe protiv besramne i tako učestale eksploatacije radnika od strane poslodavaca.

NE IDEMO U KINA KOJA NE ISPLAĆUJU ZAPOSLENIKE!

BOJKOT KINA BROADWAY!

* * *

Mreža anarhosindikalista i anarhosindikalistkinja
Kontakt telefon: (+ 385) 95 / 835-1085
E-mail adresa: kontakt@masa-hr.org
Web stranice: www.masa-hr.org