Buuuuuu Komunisti!

Bauk kruži Hrvatskom - bauk komunizma. Sve sile stare Hrvatske sjedinile su se u svetu hajku protiv tog bauka, zagrebački nadbiskup i blagoglagoljivi predsjednik, Karamarko i Hebrang, opozicioni neoliberali i reakcionarni policajci.

U zadnjih nekoliko tjedana svjedoci smo još jednom cikličkog izvlačenja kostura komunizma iz ormara. Da, da, to je ono doba godine. Koristeći cjelokupni dostupni medijski prostor, ovaj put je ministar unutarnji poslova Tomislav Karamarko taj koji je odlučno pozvao je na sveti rat protiv ostarjelih komunističkih „zločinaca“, te se obvezao da će pronaći i procesuirati sve one odgovorne pojedince odgovorne za ubojstva kolaboranata, pardon civila, pri kraju drugog svjetskog rata. Mahanju crvenom krpom komunizma bez puno razmišljanja pridružili su se njegovi stranački kolege, teolozi poput Adalberta Rebića, a podršku otkrivanju zločinaca stidljivo je pružio čak i poslovično nepristrani predsjednik Ivo Josipović.

Pri tome se, nimalo iznenađujuće, sistematski pristupa ignoriranju tadašnjih povijesnih okolnosti, složenih društvenih i političkih odnosa, proučavanje strukture i ciljeva revolucionarne organizacije kakva je bila komunistička partija. Prigodno se zaboravlja čak i pučkoškolska informacija da je tada na gotovo cjelokupnom teritoriju Europe bjesnio najkrvaviji i najbezumniji rat u povijesti ljudskog roda, čiji su sudionici bili i brojni radnici i radnice, seljaci i studenti iz Hrvatske, neki od njih kao pripadnici komunističke partije. U slučaju ove, čovjek bi pomislio, bjelodane činjenice da je okrutan rat i neopisivo težak položaj antifašističkih/komunističkih boraca nasuprot valjda humanim snagama NDH-a i nacističke Njemačke doprinio razjarenosti vojnika i revolucionara te sve posljedice koje iz toga proistječu, preporuča se kolektivna amnezija. I tako umjesto kao produkt povijesnog razvitka i okolnosti, u paušalnim opisima '45. koje nam se danas serviraju, komunisti i njihova revolucija čudesno rastu iz zemlje. Uz takvu vrstu mađijanja, nije teško izvaditi još jednog zeca iz šešira i svesti jednu socijalnu revoluciju ne na demonstraciju istinske težnje potlačenih, iskorištavanih i nezadovoljnih slojeva stanovništva što je i bila, nego isključivo na vrisak – ubojstvo! Naravno da je oduzimanja života bilo, naravno da je u vihoru rata i revolucije odnesen i poneki nevin život, ali da je čest slučaj da u revolucionarnim društvenim prevratima, borbi za vlast i njeno učvršćenje bilo potrebno ne samo umirati, već i oduzeti život – u to mogu sumnjati samo djeca i visokomoralni liberali s figom u džepu.

A da ova činjenica nipošto nije isključiva „povlastica“ socijalističkih/komunističkih revolucija dovoljno se sjetiti na primjer Američke revolucije iz 1776. godine ili brojnih drugih koje su prohujale sa stoljećima.

Kako je rekao jedan poznati i veliki, kako se to nekad govorilo, buržujski revolucionar, Ne može se htjeti revolucija bez revolucije. Sve ostalo je biranje strana. Da budemo jasni, naša je organizacijski anarho-sindikalistička, ideološki anarhistička, šire socijalistička.

Ali ako nakratko ostavimo povijest po strani, što bi ponekad bilo i dobrodošlo, i najpovršnijem pratitelju političkih zbivanja u zemlji jasno da je da prizivanje bauka komunizma označava da nam se približavaju još jedni parlamentarni izbori. Vrh HDZ-a i ovaj put odlučio je zaigrati na već izlizanu kartu prijeteće komunističke opasnosti upirući prst jedne ruke prema 1945., a prst druge prema SDP-u, HNS-u i drugim članovima takozvane Kukuriku koalicije. Iako je povezivati SDP i njihove koalicijske partnere s istinskim humanističkim socijalizmom ili „titoističkim“ komunizmom izvan svake pameti, možda ne bi bilo loše da umirimo Tomislava Karamarka i ponekog naivca time da bacimo oko na sažetak gospodarskog plana za oporavak zemlje koji je narodu predstavila Kukuriku koalicija u slučaju da osvoji vlast. Zametci socijalizma ili komunizma zasigurno bi se morali naći tamo. Pa iako Kukuriku ne raspolaže genijem jednog Karla Marxa, imaju i oni konja za trku ili bolje rečeno vozača za ubojstvo u liku Radimira Čačića.


Skupa odijela, sushi i bijelo vino. Komunizam, nego što?!

Tako je dotični gospodin je u intervjuu za Jutarnji list od ponedjeljka, 14. veljače izjavio da je „u mandatu sljedeće vlade nužno otvoriti 120 tisuća novih radnih mjesta“ , a na novinarsko pitanje kako to nova vlada misli učiniti, dodao je da nam „treba snažan gospodarski rast, barem četiri posto prosječno u mandatu, a to se postiže i otvaranjem investicijskog ciklusa uz uključivanje kapitala svih boja i mirisa. Treba privući strani komercijalni kapital i ohrabriti domaći“. Kako da vam na ove radikalne antikapitalističke riječi, s usana jednostavno ne pobjegne ogorčeni urlik– komunist! Šalu na stranu, očito je da Čaćić kao „gospodarski stručnjak“ Kukuriku koalicije i vjerojatni budući ministar gospodarstva u slučaju pobjede Koalicije nastavlja dobro znanu kapitalističku priču. Naime, u maniri istinskog neoliberala Čaćić poziva na snažan gospodarski rast od 4% koji će se ostvariti priljevom investicijskog kapitala te tako otvoriti radna mjesta.

Gospodarski rast uvijek je bio nužnost kapitalizma. Svaki dan čuje se da ako gospodarstvo raste dobro je, ako pada loše je. Akumulacija i investiranje viška kapitala u daljnju proizvodnju, ili ono što je danas češće, špekulacije i oklade s kreditnim paketima i dionicama, nužnost su za daljnje održavanje sustava. „Akumulacija radi akumulacije, proizvodnja radi proizvodnje“. Ono što je Čačić prigodno zaboravio napomenuti su ustupci kapitalu i kapitalističkoj klasi koje će nova vlada morati pružit da bi se akumulirani višak investirao u Hrvatskoj. Ako zamislimo kapital kao proces, kao kretanje, kao vječno širenje, vidimo ga kako kreće se po Zemlji tražeći mjesta gdje može ostvariti najveći profit. Da bi to mjesto sutra postala Hrvatska, kako to Koalicija priželjkuje, bit će potrebno nešto posebno da privuče kapital u konkurenciji tolikih drugih zemalja koje se bore za istu „povlasticu“.

To nešto ekstra znači uništavanje i zaobilaženje svih barijera koje se nalaze na putu kapitala u potrazi za ostvarivanjem što većeg profita. Barijera poput progresivnog poreza na dohodak, poreza na banke, poreza, carina i nameta svih vrsta koje smanjuju profit kapitalističkoj klasi, a dodaju koju kunu za javne troškove, društvenu koristi i veću pravednost. Bit će potrebno uništiti moć sindikata i smanjiti mogućnost organiziranog otpora. Bit će potrebno pozvati ljude na fleksibilni rad, liberalizaciju tržišta rada (vjerujemo da vam ovi pozivi nisu promakli, ali ako slučajno jesu, pročitajte), agencije za zapošljavanje, na neizvjestan rad i cijeloživotne ugovore na određeno. Atomizacijom radne populacije opasnost za autonomne radničke direktne akcije i spontanu organiziranost također će se pokušati svesti na minimum. Zazivat će duže radno vrijeme i manje plaće. Reklame će mamiti na konzumerizam i oblino trošenje. Banalni individualizam postat će poželjniji nasuprot kolektivnim rješenjima. Pozivat će na privatizaciju javnih usluga poput školstva , zdravstva i prirodnih dobara u državnom vlasništvu. Mantra će postati javno–privatno partnerstvo. Da bi se omogućile investicije bit će potrebno sniziti kamatne stope što će još jednom omogućiti malverzacije u financijskom sektoru gospodarstva koje su i dovele do ove krize. Nestat će, kao što već polako nestaje i ono malo jednakosti u distribuciji izborenoj tijekom desetljeća borbi. O jednakosti u proizvodnji više nije ni pristojno govoriti u uglednim ekonomskim krugovima. Sve navedene i mnoge druge barijere bit će potrebno srušiti i zaobići da se ostvari gospodarski rast od 4%. Je li to moguće ostvariti? Možda. Da. Ali će cijena koju će platiti takozvani obični ljudi biti astronomska, a osiromašenje velike većine stanovništva neminovno. Istovremeno će bezobrazno bogati ljudi, kakav je i sam Radimir Čačić, postati sve bogatiji.

Naravno, ovaj proces u Hrvatskoj koji prati trendove svjetske neoliberalne revolucije iz '80-ih započeo je već odavno. Provodile su ga sve vlade nakon osamostaljenja, uključujući i onu u kojoj je sjedio Radimir Čačić, tako da nova Kukuriku vlada neće biti nikakva iznimka,a još manje rješenje. SDP i njihovi partneri poput HNS-a i IDS-a samo su jeftine kopije Tonya Blaira i njegovog socijaldemokratskog „Trećeg puta“ koji je zdušno provodio sve gore opisane neoliberalne reforme bogateći sebe i svoje kapitalističke zaštitnike, dok se prigodno umatao u ukrasni papir socijalizma. Od socijalizma tu nema ni s, a od komunizma su ostali tek flekice crvene boje.

Iz ove izrazite prokapitalističke perspektive koju zagovara Kukuriku koalicija, politički bankrot i parlamentarno šarlatanstvo HDZ-a postaju još očitiji, a pokušaj da unutarnje poraze izravna zazivanjem bauka nekih prošlih vremena još jednom je prokazan kao jeftin trik.

Zato hej ljudi, žene i muškarci, mladi i stari, radnici, nezaposleni, studenti, seljaci, zgubidani i skitnice, svi koji priželjkuju stvarnu promjenu - umjesto da oni plaše nas nepostojećim prikazama, vrijeme je da mi njih uplašimo nečim stvarnim.

Komentari

juniorjnskr@gmail.com

hermes birkin bag

tiffany co

nike outlet store online

coach wallets

nike heels

michael kors outlet online sale

air jordan 11

cheap north face

coach factory outlet

coach purses

christian louboutin outlet

hermes birkin

coach bags

jordan 11

clarks flip flops

michael kors outlet online sale free shipping

cheap coach purses

prada handbags

fitflops sale clearance

oakley store

ferragamo shoes outlet

christian louboutin shoes

michael kors outlet

under armour clearance

jordan 6

cheap nfl authentic jerseys

official coach factory online sale

cheap authentic stitched nfl jerseys

fendi belt

supras shoes

guess clothing

jordan 12

columbia outlet store

salomon

coach handbags sale

cheap michael kors handbags

pandora rings

abercrombie and fitch coupons

red sole shoes

coach outlet stores

vans outlet

kate spade sale

coach outlet online

michael kors outlet online

guess

yeezy 350 boost

cheap nike air max

rolex watches prices

cheap north face

polo shirts for men

christian louboutin

polo shirt

michael kors purses sale

michael kors outlet online sale 42.99

coach factory outlet

fitflops sale

hermes belt

michael kors factory outlet

air jordan retro 6

nike sale

michael kors handbags

reebok shoes

nike outlet store

nfl jerseys cheap authentic free shipping

michael kors bag

coach factory

north face outlet 70% off

asics shoes

michael kors sale

ray ban

coach outlet

nike air max 90

michael kors bags

michael kors outlet

jordan 6

michael kors handbags

michael kors outlet online store 49.00 outlet

coach store

christian louboutin shoes

ugg boots on sale 70% off

michael kors sale

clark shoes outlet

burberry scarf

cheap michael kors handbags

oakley sunglasses

ferragamo outlet

ralph lauren polo outlet online

cheap nfl nike jerseys

michael kors bags

nike air max

cheap nike air max

north face coats

www.coachoutlet.com

nike air jordan shoes

canada goose jackets

vans shoes

coach outlet

michael kors sac

celine bags

michael kors outlet online

sac michael kors pas cher

hermes bag

nike air huarache

north face jacket

clark shoes

new balance outlet

ugg boots sale

salvatore ferragamo

louboutin outlet

www.oakley.com

christian louboutin shoes

fitflops sale

oakley sunglasses

coach factory online

burberry outlet

michael kors outlet

north face outlet

ray-ban sunglasses

red bottom shoes

north face outlet store

mont blanc pen

jimmy choo shoes

michael kors

coach outlet online coach factory outlet

oakley.com

oakley

coach bags

burberry scarf

jimmy choo outlet

jimmy choo

fitflop shoes

reebok

michael kors outlet online

jordan 11

jordan shoes

ugg boots on sale 70% off

vans shoes clearance

kobe shoes

north face denali jacket

jordan shoes

north face sale

nike outlet

nike shoes

michael kors handbags clearance 80% off

michael kors canada

puma shoes

ugg boots on sale 70% off

mbt shoes clearance outlet

prada outlet

swarovski outlet

hermes outlet online

coach handbags outlet

rolex watches for sale

new balance running shoes

jordan retro 3

coach purses

cheap nfl

fitflop outlet

tiffany jewelry

oakley sunglasses outlet

fitflop

pandora bracelets

north face outlet store

north face outlet

rolex watches for women

oakley glasses

kate spade

coach glasses

michael kors diaper bag

nike outlet store online

columbia outlet

north face

canada goose sale

michael kors store

celine bag

air jordan 6

cheap air jordans

asics

coach purses on sale

louboutin shoes

swarovski crystal

christian louboutin outlet

air jordan shoes

columbia clothing

gucci belts

michael kors handbags on sale

coach handbag

michael kors

hermes belt

columbia sportswear outlet

michael kors bags

michael kors outlet online

adidas

sac longchamp pas cher

celine outlet

cheap nfl jerseys china wholesale

ugg boots on sale

north face

burberry outlet

jordan 6s

jordan 12

jordan 6 infrared

coach diaper bag

celine handbags

columbia outlet

sac longchamp

kate spade outlet

michael kors uk official site

new balance walking shoes

celine bags

cheap north face jackets

jordan release dates 2016

cheap oakley sunglasses

canada goose outlet

coachoutlet.com

jordan 6 black infrared

hermes belt

coach outlet

timberland shoes

cheap nike

michael kors outlet online sale

clarks

converse shoes

oakley sunglasses cheap

cheap michael kors handbags

mont blanc

oakley sunglasses

fitflops clearance

louis vuitton belt

new balance

adidas outlet store

cheap north face jackets

timberland boots

joe's new balance

jordan shoes

hermes bags

michael kors outlet online

michael kors outlet online sale

rolex watches for men

christian louboutin shoes

christian louboutin shoes

clarks shoes

nike air force 1

coach factory

guess outlet

coach outlet

yeezy boost 350

ferragamo belts

jordan retro 11

christian louboutin sale

ugg boots on sale

polo outlet

fitflop outlet

jordan shoes

giuseppe shoes

michael kors bags

michael kors outlet

pandora bracelet

ferragamo

converse

mbt outlet

fendi handbags

jordan shoes for women

christian louboutin outlet

burberry outlet

north face denali jacket clearance

ralph lauren shirts

coach factory outlet online store

new balance shoes for women

nike air max 2016

ferragamo sale

abercrombie promo code

coach factory outlet online

michael kors

joes new balance outlet

celine outlet

ugg boots on sale 70% off

juicy couture

new balance shoes

nike air force

asics running shoes

coach outlet store

ray-ban

kobe bryant shoes

michael jordan shoes

michael kors handbags clearance

under armour outlet

air force 1 shoes

jordan 6

nike outlet

new balance shoes for women

the north face outlet

prada handbags

converse outlet store

adidas shoes

ferragamo shoes sale

air jordan 11

clarks

north face clearance

louboutin shoes

fendi

coach factory outlet online

cheap nike shoes

michael kors canada

michael kors purses sale

jordan shoes

coach mens wallet

coach factory outlet

michael kors handbags

jordan shoes

ray ban sunglasses

adidas shoes

nike basketball shoes

nike shoes

coach bag

michael kors outlet

salvatore ferragamo shoes

prada outlet

converse outlet

north face women's jackets

nike free run

ray ban wayfarer sunglasses

salvatore ferragamo

sac longchamp pliage

coach wallets

timberland

oakley

cheap nfl jerseys

kate spade purses

nike high heels

burberry sale

coach factory outlet

coach handbags outlet

lebron 12

nike store

michael kors uk

coach factory

fitflops sale

celine outlet online

michael kors outlet online

michael kors factory outlet

the north face outlet

oakley sunglasses outlet

swarovski

converse shoes sale

supra for sale

michael kors outlet

nike outlet store

yeezy shoes

ugg boots sale

hermes bag

under armour basketball shoes

new balance 574

michael kors jewelry

coach factory outlet online

nike outlet store online shopping

cheap nfl gear

tiffany and co

clarks shoes outlet

michael kors outlet

the north face

converse outlet

joe's new balance

michael kors factory outlet online

new balance sale

north face jacket clearance

fitflops clearance

nike high heels online

ralph lauren outlet online

north face factory outlet

the north face outlet

nfl jerseys wholesale

nike free 5.0

celine handbags

louboutin outlet

air jordan 6

nike air max 90

michael kors handbag

canada goose outlet

coach handbags

adidas yeezy

longchamp soldes

under armour outlet

jordan 14

puma

cheap jordans shoes

swarovski outlet

guess shoes

michael kors pas cher

michael kors backpack

north face jackets

michael kors outlet

hermes bags

fitflops sandals for women

coach outlet store online

coach outlet store online

nike clearance

shoes jordan

nike huarache

cheap nike shoes

converse sale clearance

nike air max

coach handbags

jordan retro 6

michael kors outlet store

jordans for sale

coach bags on sale

giuseppe

cheap coach purses

celine bags

mk bags

coach purses outlet online

kate spade outlet

vans

coach wallets for men

moncler outlet

north face jackets

coach wallets outlet

rolex watches for sale

coach factory outlet 85% off

nfl jerseys cheap authentic

north face jackets clearance

pandora charms

nike outlet

gucci outlet

michael kors outlet

hermes outlet

puma outlet store

jordan 14

converse outlet

jimmy choo

coach factory outlet online

cheap uggs

air jordan 14

fitflops sale clearance

canada goose

jordan 11

coach outlet

hermes bag

jordans shoes for women

coach sunglasses

salomon boots

swarovski jewelry

fitflop outlet online

new balance outlet store

guess

mbt shoes

coach diaper bag

coach outlet store online

coach factory outlet

coach factory outlet

canada goose sale

michael kors handbags outlet

nike outlet

salvatore ferragamo belt

louboutin outlet

vans shoes outlet store

www.uggaustralia.com

cheap ugg boots

clarks shoes

clarks shoes for women

ugg factory outlet online

north face outlet locations

ralph lauren polo shirts

ferragamo outlet online

lacoste shoes

ugg boots on sale

michael kors.com

newbalance.com

clarks

north face jackets

cheap rolex watches

air max 2016

north face jackets for women

michael kors wallets

discount oakley sunglasses

christian louboutin shoes

converse sale

sac a main michael kors

coach factory

coach factory outlet

jordan 6

jordan shoes for cheap

prada shoes

prada sneakers

ugg boots outlet

canada goose

coach bags

sacs longchamp

hermes birkin bag

hermes belt

coach diaper bag

lacoste

ray ban outlet

north face clearance

michael kors outlet

ugg boots sale

coach wallet

jordan retro 6

cheap converse shoes

adidas outlet

rolex watches outlet

ugg boots sale

kids jordans

michael kors outlet online

sac michael kors

cheap jordan shoes

cheap jordans

michael kors factory outlet

fitflops sale

celine handbags

adidas outlet

juicy couture outlet

michael kors purse

coach shoes for women

michael kors handbags sale

new balance outlet

michael kors store

coach handbags outlet

juicy couture outlet

fitflop sale

coach sale

michael kors purses

coach wallets

ferragamo shoes

michael kors handbags

coach outlet store online clearances

hermes outlet online

coach store

michael kors

the north face outlet

columbia sportswear

coach shoes

giuseppe zanotti

supra shoes

reebok outlet store

jimmy choo shoes

lacoste outlet

coach handbags

michael kors outlet online

burberry outlet online

burberry sale

hermes outlet online

kids north face

north face jacket

michael kors handbags

jordan retro 11

jordan infrared 6

yeezy boost

jordan 11

cheap authentic nfl jerseys

ugg boots on sale 70% off

coach factory online

ugg boots

nike store

kate spade

christian louboutin outlet

the north face clearance

uggaustralia.com

north face rain jacket

prada sunglasses

vans shoes

coach handbags

fitflops sale clearance

vans store

louboutin shoes

lebron james shoes

cheap nike shoes from china

michael kors outlet clearance

christian louboutin outlet

under armour shoes

sac michael kors pas cher

vans for sale

cheap coach handbags

clarks boots

wholesale nfl jerseys

north face outlet

coach purse

cheap supra shoes

sac longchamp pas cher

jordan shoes for kids

juicy couture

timberland outlet

air jordan 12

michaelkors

nike high heels outlet online

jordan 3

fitflop sandals

new balance shoes

the north face sale

retro jordans

nike heels

adidas outlet store

coach factory

christian louboutin outlet

cheap michael kors handbags

ugg boots clearance

michael kors

coach wallet

michael kors bags

converse shoes

coach purse

michael kors handbags

nike air max 2016

abercrombie coupon

oakley vault

michael kors purses

michael kors outlet

coach handbags outlet

nike air max shoes

lebron 12 shoes

burberry sale

air jordan 13

columbia jackets

columbia clothing outlet

michael kors

nike nfl jresey

michael kors handbags clearance 75% off

moncler

sac longchamp

new balance outlet

timberland boots for women

hermes outlet

uggs outlet

ray ban sunglasses

nike high heels

guess factory

mont blanc pens

coach factory outlet

columbia outlet

nfl jersey

hermes scarf

air max

burberry handbags

oakley sunglasses wholesale

oakley sunglasses

mbt shoes

kobes shoes

burberry outlet

north face jacket

kate spade handbags

michael kors outlet 90% off sale

jordan 3

canada goose outlet

jordan shoes official site

hermes scarf

air jordan 13 retro

fitflop footwear

pandora jewelry

coach factory outlet online

jordan 6

michael kors

rolex watches

coach handbags

new balance outlet

michael kors factory outlet

mbt

polo ralph lauren outlet

kate spade clearance

converse sneakers

nike free

converse

mk

nike air max

new balance shoes

micheal kors

fitflops online

juicy couture outlet online

salomon shoes

mk

coach purses outlet

cheap uggs

tiffany outlet

sacs longchamp

canada goose jackets

christian louboutin

new balance shoes

nike factory store

guess purses

salvatore ferragamo outlet

celine outlet

michael kors outlet 70% off

oakley clearance sunglasses 90% off

north face jackets clearance

fitflops clearance

ugg boots on sale 70% off

north face outlet

coach purses

michael kors handbags

nike shoes

cheap uggs for sale

longchamp

nike outlet

canada goose jacket sale

columbia

uggs clearance sale outlet

coach outlet store

adidas outlet

air jordan official site

polo shirts

coach purse

hermes bags

coach factory online

nfl jerseys

louboutin shoes

christian louboutin sale

vans store

north face jackets clearance

north face outlet

michael kors sale

juicy couture handbags

michael kors handbags outlet

michael kors tote

lebron james shoes 2016

michael kors outlet

coach factory outlet

columbia

swarovski

rolex watches

ugg factory outlet

prada outlet

michael kors wallet

jordan 13

coach factory online sale

jordans for women

north face outlet

michael kors outlet

rolex watches for men

tiffany

guess

christian louboutin sale

longchamp pas cher

michael kors outlet clearance

ralph lauren outlet

coach wallets outlet

columbia sportswear

air max 90

pandora bracelet

under armour shoes

michael kors handbags

jordan 11

air jordan shoes for sale

prada shoes

under armour clearance

coach sale

2016 michael kors outlet

north face

fitflops clearance

michael kors outlet

the north face outlet

the north face

coach purses

louis vuitton belts

christian louboutin shoes

tiffany and co

canada goose jacket

clarks outlet

north face outlet store

guess store

michael kors outlet 75% off

michael kors purses on sale

kate spade handbags

red sole shoes christian louboutin

michael kors outlet store

vans shoes

air jordan 6

nike high heels online

michael kors purse

coach factory outlet

canada goose

sac longchamp pas cher

hermes outlet

joes new balance

cheap ray ban sunglasses

20161008yxj

Nobody can reject the info

Nobody can reject the info you have given in the blogs, this is actually a great work.www.therm-o-wall.com

louis vuitton outlet

PurseBlog Asks: Which Bag Gets You the Most Compliments?

Coach Factory Outlet

Coach Outlet

christian louboutin shoes

It’s that time again, friends and purse fans! Each week we bring you some of the best reveals and conversations on the PurseForum, our favorite place to talk about fashion and whatever else strikes our fancy.

valentin outlet

prada outlet

christian louboutin shoes

ray ban outlet

michael kors outlet

chi hair straightener

kate spade outlet,kate spade bags,kate spade outlet online,kate spade outlet store,kate spade handbags,cheap kate spade,kate spade purses

35 Pics That Illustrate Hilary Duff’s Seemingly Endless Love for Chanel Bags

Michael Kors Outlet

Oakley Sunglasses

Coach Outlet

tiffany and co

Cheap Ray Ban Sunglasses

tiffany and co jewelry outlet online

Louis Vuitton,Louis Vuitton Outlet Stores,Louis Vuitton Outlet,100% Authentic Louis Vuitton Outlet,Louis Vuitton Clearance Sale,Cheap Louis Vuitton Handbags Sale,Official Louis Vuitton Website,Cheap Authentic Louis Vuitton Handbags,Louis Vuitton Outlet Las Vegas,Louis Vuitton Factory Outlet Store

Sometimes a sale comes along that’s so good that we have a hard time believing it ourselves, and today, dear readers, is one of those wonderful days. The Barneys Warehouse Best Sale Ever somehow lives up to its name with up to an extra 50% off the site’s already very competitive prices on great brands like Givenchy, Chloé and Proenza Schouler.

Valentino Rockstud Shoes

Louis Vuitton Outlet

Oakley Sunglasses

Cheap Ray Ban Sunglasses

Ray Ban Outlet

Oakley Sunglasses

michael kors outlet

We’ve taken the liberty of assembling ten of our favorite sale finds below, but you’re going to want to check out the full thing. Think of this as a jumping-off point for your weekend shopping excursion. Hurry, though–this deal expires on November 23.

chi official website

tiffany and co

coach outlet online

ray ban sunglasses

cheap beats by dre

true religion outlet

PurseBlog Asks: What’s Your Black Friday 2015 Strategy?

coach factory outlet

louboutin shoes

Coach Outlet

Louis Vuitton Outlet Stores

Toms Shoes Outlet Online

In spite of the fact that it’s yet to get genuinely cold in NYC and it therefore does not feel like the holidays quite yet, we are exactly one week out from Black Friday 2015. If you’re a longtime PurseBlog reader, you already know what that means around here: bag-centric coverage of the Internet’s best designer deals so you guys know you’re nabbing the best purses at the best prices.

Coach Outlet Online,Coach Factory Outlet,Coach Outlet Store Online,Coach Outlet,Coach Factory Outlet Online,Coach Handbags,Coach factory Stores,Coach Outlet Store Online Purses

cheap ray ban sunglasses

marc by marc jacobs

Chi Flat Iron Official

Michael Kors Outlet,Shop Michael Kors,Michael Kors Outfits,Official Michael Kors Outlet Stores Online Sale,Michael Kors,Michael Kors Outlet handnags California (USA)

The 15 Best Bag Deals for the Weekend of November 20

Cheap Oakley Sunglasses,Oakley Sunglasses,Oakley outlet,Cheap Oakleys,Oakley Eyeglasses,Oakley Glasses,Oakley Sunglasses Cheap,Oakley Sunglasses Wholesale,Oakley.com

coach outlet online

Cheap Ray Ban Sunglasses

Coach Outlet Online

sunglasseshut.com

Cheap Oakley Sunglasses

Ray-Ban Sunglasses

Tiffany Outlet

Coach Outlet

Tiffany Outlet

coach factory outlet

ray ban sunglasses

hermes bag

oakley sunglasses

In just one week it will be the beginning of the biggest shopping season of the year (and the single most important day in American retail, but, like, no pressure), but now, things are a bit quiet on the shopping front. That doesn’t mean there aren’t exceptional bag deals to be had, though–it just means we had to dig a little, and that’s exactly what we did. Below, check out the fruits of our labors.

cheap ray ban sunglasses

Oakley Sunglasses Outlet

Ray Ban Sunglasses Outlet

Louboutin Shoes

Coach Factory Outlet

Ray-Ban Sunglasses

Oakley Sunglasses,Cheap Oakley Sunglasses,Oakley outlet,Oakley Outlet Store Online,Oakleys,Cheap Oakleys,Oakley Sunglasses Outlet,Oakley Sunglasses Wholesale,Cheap Oakley Sunglasses Outlet Online,Oakley Sunglasses Men,Men's Sunglasses

True Religion Jeans

True Religion

toms outlet

tiffany and co 2015

oakley sunglasses

chi flat iron official website

Toms Shoes Outlet Online

In addition to those, make sure you check out our Deals Page early and often–it’s continuously updated, and it’ll have all the sale and discount news you could ever want next week.

Coach Outlet Store Online

cheap ray ban sunglasses

Gucci Shoes

Although sale season doesn’t get its official start until next week, our friends at yoox.com have a little something special that you can enjoy right now. Through November 21, you can take an extra 15% off the site’s vast sale selection, no code required. On top of that, all orders from the site will ship free through November 22, so that’s even more savings to factor in. Yoox.com’s prices are already fantastic, and this gives you an opportunity to get as much as 55% off!

Louis Vuitton Outlet Online

Ray Ban Sunglasses

Coach Outlet Store Online

Color Story: 14 Burgundy Shoes for Every Fall Occasion

Valentino Shoes

Oakley Outlet

cheap ray ban sunglasses

Michael Kors Outlet Online

Ralph Lauren Outlet Online

Coach Outlet

True Religion Outlet

coach factory outlet

ray-ban sunglasses

chi flat iron 2015 sale

christian louboutin shoes,christian louboutin outlet,cheap christian louboutin shoes,christian louboutin shoes on sale,discount christian louboutin shoes,fake christian louboutin shoes,christian louboutin shoes for men,christian louboutin shoes outlet,christian louboutin shoes sale

Burberry Handbags

prada outlet store

Every fall, without fail, we look forward to the rich textures and warm hues the cold weather brings to our wardrobes. We already showed you some of our favorite burgundy bags to covet this season (and, might I add, we’re still swooning), but handbags aren’t the only way to showcase this gorgeous shade.

Oakley Sunglasses

Polo Ralph Lauren

Coach Factory Outlet

Christian Louboutin Outlet Online

red bottom shoes

Louis Vuitton

red bottom shoes

Abercrombie And Fitch

chi hair straightener website

oakley sunglasses

Oakley Sunglasses

As you’ve probably noticed (you’re observant!), premier designer brands price the majority of their handbags between $1,500 and $3,000, and a select few even manage to exceed that average range for everyday leather pieces. Those are the bags we most often cover because they’re usually the pieces with the most interesting details and variations, and because of that, they generate the lion’s share of the consumer interest.

Cheap Oakley Sunglasses

True Religion Outlet

Ray Ban Outlet

Ray-Ban Sunglasses

coach handbags

Oakley Sunglasses

Cheap Ray-Ban Sunglasses

oakley sunglasses outlet

burberry outlet

Louis Vuitton Outlet

Valentino Shoes

Louis Vuitton Outlet Stores

Not everyone wants to (or can) pay that kind of money for a bag, though, even if they want a big-name brand. Luckily, there’s a little bit of middle ground.

ray-ban sunglasses for women,cheap ray-ban sunglasses sale under 14.99$,polarized ray-ban sunglasses,ray-ban sunglasses rb 3025 58 aviator,discount ray-ban sunglasses,ray-ban wayfarer sunglasses,fake ray-ban sunglasses,ray ban,ray ban outlet,Ray Ban Sunglasses Outlet Store Online

Valentino Shoes

ray-ban sunglasses

Coach Factory Outlet

true religion jeans outlet

true religion outlet store online

Coach Outlet

Chi Flat Iron Black Friday

Oakley Outlet

Check Out Photos and Prices for Chanel’s Cruise 2016 Bags, in Stores Now

True Religion Jeans

christian louboutin outlet

Louis Vuitton Purses Outlet

Co Co Chanel

Celebs Go to Galas, Soccer Games & Craig’s with Great New Bags

Cheap Ray Bans

valentino rockstud shoes

true religion Jeans

sac chanel,chanel porte monnaie

Toms Shoes

cheap hair straighteners

tiffany jewelry

Beats Headphones Black Friday

Michael Kors

coach factory outlet online

I’m just going to throw this out there, right up front: there is a double dose of Chrissy Teigen in this celeb handbag round-up, and we’ve included one of her pups as a reward for your readership.

michael kors outlet online,michael kors outlet bags,michael kors jet set outlet,michael kors outlet online inc,michael kors outlet store,handbags michael kors outlet,michael kors outlet clearance,Michael Kors Stores Online,Cheap Michael Kors Handbags

true religion jeans

tiffany and co

Louis Vuitton Handbags Outlet

chanel handbags

christian louboutin shoes

chanel porte monnaie

Exclusive: Rebecca Minkoff x PurseBlog – Your Design, Your Way

beats by dre black friday

coach factory outlet

Ray-Ban Sunglasses

tiffany outlet

True Religion Outlet

valentino rockstud shoes

true religion jeans

hermes birkin outlet

Michael Kors Outlet

michael kors outlet

ray ban outlet

ray ban sunglasses

When we started PurseBlog and PurseForum over ten years ago, the very first designer we met was Rebecca Minkoff. At the time, Rebecca and her team were working out of an apartment below her own place, and the tiny NYC office was filled with boxes and bags from end to end.

coach purses outlet

Abercrombie And Fitch Outlet

Michael Kors Outlet Online

ray-ban sunglasses

true religion jeans

Abercrombie Outlet

Michael Kors Outlet

PurseBlog Beauty: 10 Treatments to Keep Your Lips Soft Through Winter

abercrombie and fitch

coach outlet

sac longchamp

Coach Factory Outlet

Red Bottom Shoes

Ralph Lauren outlet

Oakley Sunglasses

valentino outlet

sac chanel blanc

giuseppe zanotti

Here's an extremely excited Behati Prinsloo, greeting the paps in NYC. She's carrying a black leather Balenciaga Cable Bag. I've probably pointed this out before, but I don't love this Balenciaga style, mainly because at first glance, it's easily mistaken for a shopping bag. Your mileage may vary.

Ray Ban Sunglasses

cheap beats by dre

porte monnaie chanel

michael kors

model de sac chanel

Coach Factory Outlet

valentino shoes

Michael Kors Outlet

North Face Jackets

Coach Outlet

coach factory outlet

beats headphones black friday

Louis Vuitton Outlet Stores

One of the trickiest winter beauty problems I’ve ever encountered is how to keep my lips from turning dry and chapped in the harsh Northeastern weather. It’s a problem I never had when I lived in more humid climates, and over the past four winters, I’ve gone through a lot of trial and error in how to fix it.

christian louboutin shoes

true religion outlet

Coach Outlet

toms outlet

valentino outlet

Chi Flat Iron

Coach Outlet Online Coach Factory Outlet

Coach Factory Outlet

red bottom shoes for women

sac chanel blanc pascher

michael kors outlet stores

coach factory outlet

Ray-Ban Sunglasses

coachfactory.com

coach outlet

The Beginner’s Guide to Buying Pre-Owned Designer Bags Online

Louis Vuitton

chanel handbags

valentino shoes

ray ban pas cher

coach factory outlet

hermes belts outlet

cheap nike air max

oakley sunglasses

valentino rockstud shoes

Waltzing into a boutique or pulling up your favorite retailer’s website and buying a new bag at full price is great (trust us, we love it), but it’s not the only way. For the huge number of consumers who want to find a good deal, search down a bag they missed in seasons past or find a way to access designs that may not otherwise be readily available to them in their hometowns or online, a new cottage industry has sprung up: designer bag resale sites.

michael kors handbags outlet,michael kors outlet clearance,michael kors outlet locations,michael kors outlet online store 49.00 outlet,michael kors outlet stores,michael kors handbags,michael kors purses outlet,michael kors outlet,michael kors outlet online,cheap michael kors handbags

Coach Factory Outlet,Coach Outlet,Coach Factory Outlet Stores ,Coach Purses, Coach Off black friday,Coach Outlet Store Online sells Coach handbags,Coach Bags,Coach Sunglasses,Compare Prices for Coach

Valentino Rockstud

chanel porte monnaie

Coach Outlet Store Online

tiffany outlet

burberry outlet

oakley sunglasses

Coach Outlet

cheap ray ban sunglasses

coach outlet

kate spade outlet

christian louboutin

kate spade handbag sale,kate spade handbag outlet,discount kate spade handbag,kate spade handbag ebay,kate spade outlet,purple kate spade handbag,kate spade handbag with bowblue kate spade handbag,kate spade handbag sale,kate spade outlet online

5 Under $500: Simple Black Everyday Bags

toms shoes

valentino shoes

beats by dre headphones

coach factory outlet

michael kors outlet online sale

red bottom shoes

Oakley Sunglasses

Perfect Pairs: Coach Link Messenger Bag and Coach Boys Bikers Jacket

tiffany and co jewelry for sale

ray ban sunglasses

beats by dre headphones

Beats By Dre

Toms Shoes Outlet Online

sac chanel cuir blanc

Coach Outlet

michael kors outlet online

coach factory outlet

coach factory outlet

coach outlet

Louis Vuitton

red bottom

Here's Kelly Rowland, heading into LAX with her sleepy son Titan and a black leather Chanel Classic Flap. There's some strong mother-son knitwear coordination going on here.

Cheap Ray Ban Sunglasses

Valentino Shoes

Michael Kors Outlet Online

louboutin shoes

Chi Flat Iron Official

Ray Ban Outlet

From the moment Stuart Vevers took the helm at Coach as the new creative director, there was an immediate impact. I’ve loved seeing the changes take place and Stuart has revamped the brand and brought a freshness that was needed.

model de sac chanel pas cher

Cheap Oakley Sunglasses

portefeuille chanel femme

marc jacobs handbags

coach outlet

beats by dre

north face jackets outlet

kate spade outlet online

coach outlet online

Michael Kors Outlet

The 22 Best Everyday Men’s Bags at Every Price Point Right Now

the north face outlet

toms shoes

Valentino Rockstud Shoes

coach factory outlet

tiffany outlet online

tiffany and co

Toms Shoes Outlet Online

celine handbags

coach factory outlet

oakley sunglasses

coach outlet

Michael Kors Handbags,M. Michael Kors Outlet,Shop Michael Kors,Cheap Michael Kors Handbags,Michael Kors Purses,Michael Kors Handbags Clearance,KORS Michael Kors,Michael Kors Outlet Online

You can’t really blame us for concentrating almost entirely on women’s bags; they have, for PurseBlog’s entire existence, been much more aesthetically interesting than those made for men. The male-focused accessories market is starting to expand a bit, though, and it’s a great time to be a man in the market for a new bag.

oakley sunglasses,cheap oakley sunglasses,discount oakley sunglasses,oakley prescription sunglasses,fake oakley sunglasses,oakley sunglasses outlet,oakley outlet,oakley store,oakley sunglasses wholesale,Cheap Oakley Sunglasses Outlet Online,oakley outlet vacaville

Sac Louis Vuitton

Chanel Outlet

prada handbags

gucci outlet

Oakley Sunglasses

Reese Witherspoon was recently spotted out and about in Santa Monica with her latest handbag acquisition from Salvatore Ferragamo. Reese's love of the Fiamma is well-documented; she owns at least three of them, and this black leather version is her newest. We love the Fiamma, but I'd still love to ask: Why this bag, Reese? Why this bag, out of all bags?

abercrombie and fitch

michael kors outlet online

michael kors outlet

Coach Outlet

michael kors outlet

michael kors

christian louboutin shoes outlet online

marc by marc jacobs

michael kors outlet

Cheap Oakleys

cheap oakley sunglasses

Ray-Ban Sunglasses

sac chanel,sac a main

coach outlet store online

ray ban sunglasses

portefeuille femme chanel

giuseppe zanotti shoes

We brought you an in-depth look at Chanel’s Cruise 2016 handbag lookbook last week, but when we got to poking around the brand’s website, we realized that wasn’t the full story. The number of small leather goods, including the popular Wallet on Chain (WOC) bags, the brand includes in the seasonal spotlight fluctuates with each collection, and this time, there were quite a few pieces well worth some attention.

marc by marc jacobs

valentino outlet

Christian Louboutin Shoes

Ray Ban Outlet

Ray Ban Sunglasses

true religion outlet

Hollister Outlet

kate spade outlet

marc jacobs outlet

tiffany

Marc Jacobs Outlet,Marc By Marc Jacobs handbags,Marc Jacobs Outlet Store,Marc Jacobs,Marc Jacobs Outlet Online,Marc by marc jacobs outlet i Los Angeles, CA, USA Marc by Marc Jacobs Outlet, Marc by Marc Jacobs Los Angeles

sac hermes

Louis Vuitton Outlet

The North Face Jackets

michael kors outlet

We so rarely get to feature dudes in these celeb round-ups, and when we do feature a men, it’s usually Rich Kid EJ Johnson, flaunting his ridiculously high-end handbag collection. (We get it, EJ. You have great taste in bags.) In recent days, however, we’ve seen several celeb dudes stepping out with the ladies in their lives (and their handbags), or simply using giant designer bags to ferry their personal effects through LAX.

christian louboutin

sac chanel,sac a main

chi flat irons

Louis Vuitton Outlet

celine handbags

Gucci Sneakers,Gucci outlet online store, Gucci Shoes outlet,Gucci Purses,Gucci Outlet

red bottom shoes christian louboutin,louis vuitton red bottom shoes,red bottom shoe protectors,men's louis vuitton red bottom shoes,cheap red bottom shoes,red bottom shoes for women,discount red bottom shoes,red bottom shoes men,christian louboutin heels online store,red bottom shoes

Cheap Oakley Sunglasses

louis vuitton,handbags louis vuitton outlet,louis vuitton outlet online,louis vuitton handbags on sale outlet,Shop Designer Handbags,authentic louis vuitton outlet,louis vuitton outlet handbags,louis vuitton handbags,louis vuitton bags,louis vuitton purses,louis vuitton sale,louis vuitton shoes,louis vuitton sunglasses,Louis Vuitton New Orleans Saks Store in U.S louis vuitton

First Chanel moved into online sales with its sunglasses, and following in its footsteps is Dior, one of the last premier-luxury brands to hold out on e-commerce. In a world where shopping online has become many consumers’ preferred method, it was only a matter of time before Dior took the plunge.

dependant salvage improvement submit p6754

payday loans are cheaper and simple then the other modes the differences are noticeable when the installments are not paid regularly faxless payday loan unsecured loans are very optimal for those who are looking for loans without guarantee and as far as debts go stafford loans are among the best debts one could have the rates are low the interest is taxdeductible and the terms are generous but budgeting and affordability are things that the borrower must always thing about before taking any loan type