MASA – podrška prosvjedu 15.O

tema:
15 O

Za 15. listopada pozivamo sve simpatizere i sličnomišljenike da izađu na ulice Hrvatske i doprinesu svojim sposobnostima i snagama globalnom prosvjedu 15.O, prosvjedu koji odiše jasnim antikapitalističkim i direktnodemokratskim tendencijama, koje bujaju iz dana u dan i primaju svoj korijen diljem svijeta. Smatramo da kao anarhisti moramo svojim sudjelovanjem podržati 15.O i pomoći  osigurati beskompromisnost, spontanost, demokratičnost te autonomiju i  neiskvarenost političkim strankama. Jednostavno moramo stati rame uz rame s hrabrim ljudima koji se organiziraju kroz tisuće gradova, bez obzira na nacionalne granice, složni u osudi kapitalizma i parlamentarne „demokracije“.

Sada je prilika za izgraditi solidarne i kvalitetne globalne veze, prilika za umrežiti se sa svima koji se usuđuju zahtijevati slobodniji i drugačiji svijet, svijet bez eksploatacije i podčinjavanja čovjeka po čovjeku, svijet gdje ne postoji sitna elita koja priječi razvoj zdravstva i obrazovanja dostupnih svima, slobodan protok informacija, elita koja nam donosi glad i žeđ pored masovnog bacanja hrane i čiste vode, nezaposlenost pored toliko mogućnosti za raditi, ratove pored toliko toga za skladan život – sve zbog profita. Sada je vrijeme da povučemo liniju i jasno kažemo: „Dalje nećete proći, nećemo plaćati vašu krizu!

Kultura otpora i solidarnosti moraju primiti korijena među svim narodima svijeta, kako bi zajedno obranili socijalna prava i bili ih sposobni proširiti, ne unutar kaveza kapitalističke proizvodnje za zadovoljavanje profita manjine, niti unutar parlamentarne prevare, kojom jedino dajemo legalni pečat na vlastito ropstvo – već unutar naših mogućnosti, za svijet u kojem ne postoji privilegirana manjina, za svijet ravnopravnih ljudi.

Hrvatskoj – koja se iz dana u dan uništava privatizacijama i deindustrijalizacijom, u kojoj se prisiljavaju „stezati remen“ svi izuzev odgovornih – očajnički nedostaje borbeniji radnički, seljački i studentski pokret. Pokret koji bi moljakanje, štrajkove glađu i samosažaljevanje zamijenio borbenošću na direktnodemokratskim principima, stoga je 15.O savršena prilika za unijeti novi duh u ovu regiju.

Mreža anarhosindikalista, organizacija koja u svojoj srži ima utkanu direktnu demokraciju, daje podršku i uzima aktivno učešće u narodnim gibanjima najavljenim za 15. listopada.

 

Mreža anarhosindikalista

13. listopada 2011.

 


Lokalna grupa Zagreb – Trg bana Josipa Jelačića, 18h

Lokalna grupa RijekaJadranski trg, 18h

Lokalna grupa SplitPeristil, 18h

Komentari

Protiv pandurskog

Jel se to meni čini ili su

Jel se to meni čini ili su sindikati napokon uspjeli izvuc ljude na ulicu?

Upravo suprotno

Čini ti se. Ljudi su napokon uspjeli izvuči sindikate na ulice.

Traži se živi ili mrtav

samopouzdaniji i borbeniji pokret, samopouzdaniji i borbeniji ljudi.

Bravo, tako treba! Samo se

Bravo, tako treba!
Samo se nadam da se nece pojavljivati scene kao na "protuvladinim" prosvjedima prosle zime, kad se skandiralo policijacima "mi vas volimo", bacalo cvijece, i pokazivalo izraze ljubavi.Nisam za nasilje, al nisam ni za to da se liže s njima i pozira ispred novinara, panduri kao i svugdje su posljednja prepreka bijesnog naroda do vlasti.